Scenen i Ravnedalen

I forbindelse med at Byselskabet i 2005 feiret 175 år, ble det igangsatt arbeid for å fullføre planen til vår mest kjente formann, Oscar Wergeland, om en scene i Ravnedalen. Takket være tilskudd blant annet fra den tidligere Christianssand sparebank, den gang +Bank, kom plattformen på plass, mens det tok flere år å reise midler til å få på plass taket. Med den generøse bevilgningen fra Spareskillingsfondet og godt samarbeid med Kruse Smith kunne vi 17. juni 2012 innvie taket og dermed fullføre arbeidet.
Byselskabets leder Guri Paulsen åpner scenen 17. juni 2012
Banksjef Kenneth Engedal skriver:
Spareskillingsbanken har sørget for tak over hodet i Ravnedalen
«Skillingsfondet» har tildelt 1,5 mill. kr. til oppføring av tak over  storscenen i Ravnedalen. Dette fører til at byens kulturglade publikum endelig får realisert ønsket om å gjøre denne flotte utendørsarenaen vesentlig mer anvendelig. «Vi er veldig stolte og begeistret over å få lov til å være med på å bidra til at storscenen i Ravnedalen endelig får sitt etterlengtede tak» sier adm. banksjef Kenneth Engedal «Ut fra tegningene har man valgt en flott og verdig løsning. Vi er overbevist om at mange vil få glede av at vi endelig får en fullverdig scene i Ravnedalen, og gleder oss til åpningen 17. juni 2012».

Bentsens Hus

Etter at musikkløytnant Bentsens hus i Kronprinsens gate 59 ble donert kommunen, har huset blitt satt i stand og drevet av et samarbeid mellom en rekke lokalhistoriske brukergrupper og kommunen.

 

Thaulows Hus, Bragdøya

På Bragdøya er Thaulows hus restaurert og i bruk til forskjellige arrangementer.